Glenny

Posted on

I slutet av Januari 2007 åkte Maria upp till Solefteå för att gå en kurs och samtidigt få med sig ledarhunden Glenny hem. Glenny är en svart labradortik. Hon har bruna ögon, 53 i mankhöjd och väger ca 27 kg. Hon är en glad och lekfull 7 1/2 åring. Det hon älskar mest förutom det matglada som tillhör alla labbar, är vatten.

Så fort man går längst med sjön börjar Glenny dra i kopplet, hon blir ivrig eftersom hon vill bada. Bada får hon göra där det är tillåtet. Hon är otrolig på att hitta samma pinne man har slängt i vattnet. Glenny är den andra dykaren i huset. Förutom vatten gillar hon att bära på saker, speciellt pinnar vilket jag försöker träna bort. Det är inte särskilt kul att få en stor stock på benet i 120 km/h precis.

Glenny gillar att jobba i selen. Hon gillar att få beröm och det märks när hon gör fel och jag korrigera henne för då skäms hon och går med huvudet ner mot backen. Sen säger jag ”nu jobbar vi” så har hon nästan glömt att jag skällt på henne och gör allt för att inte göra fler misstag tills vi kommit fram till resmålet.

Kompisar har hon också som vi människor har. Evis, som är en gul labbe, också en ledarhund. Smulan, som är en labrador. Freja, som är en labrador. Tea, som är en blandning mellan en gråhund och vaktel. Diva. Pricken, som är en springelspaniel. När hon väl få träffa någon av ovanstående vovvarna så blir det världens raceande kan ni tro!

Glenny är också förtjust i katten, hon förstår inte att hon inte kan leka med katten fastän hon och katten är nyfikna på varandra och måste gå så nära varandra de kan. Ibland händer det att katten väser och glenny låter nästan som en gris när hon försöker prata med katten.

På nätterna sover Glenny i sin hundkorg som hon fick med sig från hundskolan. Att åka bil är också kul tycker Glenny. I början var det stökigt att få in henne i vissa taxibilar men nu när hon känner alla taxichaförer i Bromölla, hoppar hon in.

Något Glenny inte gillar är när det regnar, trotts att hon gillar att bada. Hon gör sina behov och sen går till sin matte för att så snabbt som möjligt gå hem.